Díszkertek

Figyelő fa kép
Danilo Fernando képe a Pixabayről

A díszkertek, díszparkok, az ember őskora óta létező, ember teremtette környezetek. Ezek környezetünk emberivé tételének természetes eredményei, miáltal környezetünk elviselhetősége nagy mértékben javul általuk. Így lesz a díszkert egyszerűen a környezetünk maga. Különösen igaz mindez, a mai nagy-városiasodó világunkban, ahol a díszkertek és a díszparkok – a dísznövények szereplésével – jelentik az itt élők számára, a természet egyetlen megjelenését.

A díszkerteket és a díszparkokat építjük, így ezek szerves részei az épített elemek, az utak, a lépcsők, a támfalak, és még sok egyéb létesítmény, műtárgy, melyeket a következőkben részletezni fogok.

Természetesen a dísznövények tervezett kiültetése a legfontosabb díszkerti elem, miáltal megjelenik a természet. Dísznövények bemutatását a Dísznövényekre kattintva érheti el, vagy a menüsorban is megtalálja. Dísznövények beszerzésére pedig Dísznövény Webáruházunkban van lehetőség, továbbá van lehetősége díszkerti díszek, kellékek, eszközök beszerzésére, webáruházunkban a Díszkerti kellékek. Valamint, akit művészi színvonalú alkotások, szobrok érdekelnek, meglátogathatja az ArtGalery.Me weboldalt, ahol többek közt, kiállításon díjazott, szobrászati alkotások és tusrajzok láthatók, és vásárolhatók.)

.

A díszkertek és a díszparkok a városi lét legfontosabb terei, mert általuk feltöltődhet a városlakó. Ezek a terek segítséget nyújtanak az emberi psziché és az emberi lélek egyensúlyban tartásában, valamint lehetőséget teremtenek a test és a szellem egyensúlyának fenntartására is.

Művészi kertalkotás - Philippe Perdereau
Philippe Perdereau meghökkentő díszkert-alkotása