Dísznövények tűrőképessége

A dísznövények szépsége akkor érvényesül, ha megfelelő környezetbe kerülnek!

­­­­

Mik is azok a környezeti feltételek, melyek a növényi élet alapját jelentik?
Íme: napfény, levegő, talaj, klimatikus viszonyok.

­­­

Amikor egy dísznövény valamilyen negatív hatást kielégítően jól visel, nem azt mondjuk, hogy szereti, hanem azt, hogy tűri. Ilyen például a kifejezetten száraz, esetleg sivatagi körülmény, mely esetben azokat a növényeket, melyek ezt a szélsőséget elviselik, úgy nevezzük, hogy szárazságtűrő növények csoportja, és nem nevezzük ezeket szárazságkedvelőknek! Ugyancsak a kemény, akár -40°C-ot is elviselő növényeket hidegtűrőknek, esetleg télállóknak nevezzük, nem pedig hidegkedvelőknek vagy télkedvelőknek. Mindebből az tűnik ki, hogy a növényi élet az ideális, kiegyenlített viszonyokat kedveli, az ettől eltérőt pedig igyekszik elviselni, a kellemetlen körülmények ellen védekezni próbál, azaz túlélési technikákat fejlesztett vagy fejleszt ki!

Ezeket a túlélési technikákat kell megtalálni, amikor valamilyen rossz körülmény jellemzi a díszkertet, ahová ennek ellenére szépséget szeretnénk teremteni.

­­­­­­

­A szép környezet megteremthető, amennyiben az adott díszkert negatív jellemzői megváltoztathatók. Legegyszerűbb példa erre egy automatizált öntözőrendszer kiépítése, melynek hatására a száraz, esőmentes időszak öntözéssel kompenzálható. Ilyen példa még a rossz talajviszonyok, talajcserével és tápanyag-pótlással történő megváltoztatása. Sok esetben igen költséges megoldásokkal változtathatók a környezeti adottságok, lehet, hogy a rossz adottságokhoz jól alkalmazkodó dísznövények összeválogatásával költségkímélőbben érhető el a kívánt cél, a dús, színes dísznövényi környezet.


A sivatag is lehet szép. Íme:

Szárazságtűrő kaktuszok virágzása


A tél lehet kíméletlen, ám lehet szép. Íme:

Egy fagyott örökzöld szépségeÖ
n is találhat ilyen, jó tűrőképességű, negatív környezeti viszonyokat is jól viselő dísznövényeket nálunk, a Zöldvilág Dísznövény Webáruházban.


Íme néhány példa:
(Az itt található termékek leírását, a termék nevére kattintva tudja elolvasni.)

 ☘ Árnyéktűrő dísznövényeink, gyep:

https://www.disznovenywebaruhaz.eu/index.php?route=product/list&keyword=árnyéktűrő&description=1

♦Szárazságtűrő dísznövényeink, gyep:

https://www.disznovenywebaruhaz.eu/index.php?route=product/list&keyword=szárazságtűrő&description=1

♠Télálló dísznövényeink:

https://www.disznovenywebaruhaz.eu/index.php?route=product/list&keyword=télálló&description=1

♣Talajra nem kényes dísznövényeink:

https://www.disznovenywebaruhaz.eu/index.php?route=product/list&keyword=talajra igénytelen&description=1

 

Ön is alkothat elképzeléseket, melyek alapján bátran kereshet a Dísznövény Webáruházunkban, melynek keresőjét a Rapid Search intelligens gyorskereső működteti.
Valóban intelligens (értelmezi az elgépelést és rugalmasan kezeli) és valóban gyors, melyet nap, mint nap tapasztalunk, mi üzemeltetők is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .