Dísznövények megfelelő ültetése

A dísznövények élete Önnél,
az ültetéssel kezdődik!

A dísznövények helyének megválasztása, majd szakszerű ültetése meghatározza érvényesülésüket, és pompájuknak kiteljesülését. Ennek elérése fontos, ezért született ez a levelünk, a dísznövény ismertetések sorozatában, mely hozzájárulhat ahhoz, hogy dísznövényei megfelelően induljanak díszítő útjukra!

 

A dísznövények élete a szaporítással elkezdődik. A mi szempontunkból, és főként a Ön szempontjából, a dísznövény élete a kiültetés után, a végleges helyét elnyerve kezdődik. Ebből is következik, hogy az első, és az első nagyon fontos lépés, a dísznövények helyének meghatározása, magválasztása. Ez sok mindentől függ, de első sorban a dísznövény igényeitől, aztán az elhelyezés lehetőségeit, a díszkerttulajdonos igénye, érzelmei, hangulata határozza meg, és szűkíti le a dísznövény igényei által jónak talált helyeken belül.

Az ültetés teljes leírása a Dísznövény Webáruházunkban…

Kreatív konténer dísznövényekkel

­

Éppen ezért nem mindegy hogyan rendezi környezetét, ezen belül díszkertjét, mert ez nemcsak az Ön életére van hatással, hanem minden családtagjára is, akikkel együtt él, minden barátjára, aki meglátogatja Önt, és minden ismerősére, üzlettársára, akit Ön életterébe enged. Talán mondanom sem kell, hogy ez egyértelmű, majdnem banális kijelentés, hiszen nyilvánvaló, hogy a környezete jellemzi az ember személyiségét, hiszen ennek kidomborítására – akár manipulálására – művészeti ágak, vagy akár iparágak szerveződtek.


Szeretném felhívni figyelmét dísznövényeink újfajta szempont szerinti kiválasztásának lehetőségére Dísznövény Webáruházunkban:

­Japánkert látképe

Japánkert, mérsékelt övi dísznövények használatával

Hasonló stílusú díszkerteket, itt a mi éghajlati övünkön, azaz a mérsékelt öv éghajlatán gond nélkül lehet alkotni, ehhez webáruházunkban biztosítottak a dísznövények.

Ennek kapcsán tekintse meg a mérsékelt övi dísznövényeinket a
Dísznövény Webáruház mérsékelt dísznövényei válogatásában.

Topiary kert látkép

Topiary kert, örökzöld dísznövények használatával


Az európai művészkertek, a dísznövényeket kissé megerőszakoló, művészi kertformálás jellegzetes, igen gondosan formált kertrészlete, melyek dísznövény alapanyaga leginkább az örökzöld dísznövények között található, még ezen belül jól is bírják a formázással járó nyírást is.

Ennek kapcsán tekintse meg örökzöld dísznövényeinket a
Dísznövény Webáruház örökzöldjei válogatásában.

Látható a két kert hangulata, a létrehozó különböző szemlélete, és mégis, sok esetben a legmeghatározóbb az éghajlat, ahol létrejön az elképzelt díszkert, ugyanis a dísznövények választékában a legalapvetőbb keretet a helyszín adja, mely a dísznövények választékát legnagyobb mértékben meghatározza vagy korlátozza, gondolok itt szélsőséges körülményekre.


Amikor Ön elhatározza, hogy az életterét díszkert vegye körül, pontosabban a díszkert legyen az élettere, elsősorban a dísznövények megválasztásának fontos műveletében a környezet, a táj legyen a meghatározó, ahol a díszkert létesül.

A Dísznövények Hangulata kategória oldalt éppen ezért hoztuk létre, hogy a válogatás ne csak rendszertani alapon, hanem érzelmi alapon is megvalósulhasson, melyet az Ön vonzódása határoz meg bizonyos díszkerttípusok alapján.
Felkeresheti a díszkertek dísznövényeit, hangulati jegyeik alapján bemutató kategóriáit a Dísznövény Webáruházban:

Díszkert és hangulat


 

Figyelmét megköszönöm, a Zöldvilág.infó Kft. nevében
Majercsik László kertépítészmérnök

 


YouTube logo facebook logo Instagramm logo Pinterest logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .