Kertművészet

Japánkert képItt, a kertművészet oldalán a különleges gondossággal megtervezett és kivitelezett, valamint egyedi megoldásokkal megalkotott kertek kerülnek bemutatásra.

Itt szerepelnek a különös műgonddal ápolt kertek is. Nem kertépítészeti fogalomként, inkább lelki felkészültség állapotának fokozott megnyilvánulásaként határoznám meg ezeket az alkotásokat. Aki egy ilyen környezetben jár, érezheti, hogy ez varázslat, mely magába szippantja a látogatót. A művészi kert, a művészi kertápolás lelki hatása hosszan tartó vigaszt nyújt.
Gondolom sokan találkoztunk már, a világot járva, – valóságban, könyvek, vagy az internet révén – olyan kertépítészeti megoldásokkal, melyekre pontosan ráillett ez a kifejezés: kertművészet, kertművészeti alkotás!

Topiary kertrészlet Kertrészlet kép Topiary keertrészlet Topiary kertrészlet Topiary kertrészlet
Kertrészlet Dísznövényszobor Topiary kertrészlet Indiai díszpark Topiary kertrészlet

A teljes képanyag az oldalunk FLICKR galériájára kattintva tekinthető meg!

A válogatás szubjektív: általam művészi alkotásnak tartott kerteket, kertépítészeti alkotásokat, megoldásokat, ötleteket mutatok be az oldalon, az oldal

FLICKR képgalériájában.

Viszont biztatok mindenkit – amennyiben megtisztelnék a webhely szerkesztőségét – hogy egy-egy önök által ilyen alkotásnak tartott kert fotóját, internetes elérhetőségét, vagy bemutatását küldjék el az oldal fejlesztéséhez, amit megtehetnek
új hozzászólás beküldésével, vagy a

kapcsolat oldalon, esetleg közvetlen

e-mail írás formájában, a webiroda@zoldvilag.info.hu címre.

Egy kis ízelítő a Pinterest kertművészet képeiből: Díszkertek