Dísznövények testközelből

Talán elvisel tőlem egy általánosabb értekezést, a dísznövényekkel kapcsolatban, melyet a dísznövények és a mindennapi élet kapcsolatának szentelek!

A dísznövényeknek van érzelmi oldala is!

A dísznövények részletes, majdhogynem tudományos bemutatása, ismertetése fontos, Ön megismeri, és  ez alapján kezelni, gondozni tudja dísznövényeit, mert ismeri igényeiket. Ám, a dísznövények túl ezen, legtöbbünkben sok-sok érzetet, akár érzelmet, még többünkben emlékeket idéznek fel, elevenítenek meg, ezáltal erről, ennek fontosságáról is szükséges beszélni!
Egyik idősebb színésznő nyilatkozott díszkertje fontosságáról, melyet apukája tervezett, a dísznövényeket is ő válogatta össze, mindez gyerekkorában történt, ma ott lakik, a fák megnőttek, van amelyet mindennap megsimogat, sokszor át is öleli, mert mindez apukája emlékét idézi számára, aki közben már meghalt. Ez a viszonyulás, az emlékek tolulása a növények hatására nem egyedi eset!

Ágyformájú növényágy

Éppen ezért nem mindegy hogyan rendezi környezetét, ezen belül díszkertjét, mert ez nemcsak az Ön életére van hatással, hanem minden családtagjára is, akikkel együtt él, minden barátjára, aki meglátogatja Önt, és minden ismerősére, üzlettársára, akit Ön életterébe enged. Talán mondanom sem kell, hogy ez egyértelmű, majdnem banális kijelentés, hiszen nyilvánvaló, hogy a környezete jellemzi az ember személyiségét, hiszen ennek kidomborítására – akár manipulálására – művészeti ágak, vagy akár iparágak szerveződtek.

Ágyban növényágy


Következő két, tájba illesztett díszkert jellemzi mindezt, azaz a sajátosság megjelenését a díszkertekben:

Japánkert látképe, dísznövényekkel őszbehajlón

Japánkert

A japánkertekben megjelenő japán lélek, japán szellemiség miben létéről tanúskodik ez a minden ízében megkomponált kertrészlet. Hasonló stílusú díszkerteket, itt a mi éghajlati övünkön, azaz a mérsékelt öv éghajlatán gond nélkül lehet alkotni, ehhez webáruházunkban biztosítottak a dísznövények.

Ennek kapcsán tekintse meg a mérsékelt övi dísznövényeinket a
Dísznövény Webáruház mérsékelt dísznövényei válogatásában.

Topiary kert látkép, örökzöld dísznövényekkel, testközelből

Topiary kert

Az európai művészkertek, a dísznövényeket kissé megerőszakoló, művészi kertformálás jellegzetes, igen gondosan formált kertrészlete, melyek dísznövény alapanyaga leginkább az örökzöld dísznövények között található, még ezen belül jól is bírják a formázással járó nyírást is. Ennek kapcsán tekintse meg örökzöld dísznövényeinket a

Dísznövény Webáruház örökzöldjei válogatásában.

Látható a két kert hangulata, a létrehozó különböző szemlélete, és mégis, sok esetben a legmeghatározóbb az éghajlat, ahol létrejön az elképzelt díszkert, ugyanis a dísznövények választékában a legalapvetőbb keretet a helyszín adja, mely a dísznövények választékát legnagyobb mértékben meghatározza vagy korlátozza, gondolok itt szélsőséges körülményekre.


Amikor Ön, elhatározza, hogy az életterét díszkert vegye körül, pontosabban a díszkert legyen az élettere, elsősorban a dísznövények megválasztásának fontos műveletében a környezet, a táj legyen a meghatározó, ahol a díszkert létesül.

A Dísznövény Webáruházban, egy kategória oldalt éppen ezért hoztuk létre, hogy a válogatás ne csak rendszertani alapon, hanem érzelmi alapon is megvalósulhasson, melyet az Ön vonzódása határoz meg bizonyos díszkerttípusok alapján.
Felkeresheti a díszkertek dísznövényeit, hangulati jegyeik alapján bemutató kategóriáit webáruházunkban:

Díszkert és hangulat


 

Figyelmét megköszönöm, a Zöldvilág.infó Kft. nevében
Majercsik László kertépítészmérnök

 


YouTube logo facebook logo Instagramm logo Pinterest logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .